Türk Hemşireler Derneği’nin 2019 – 2021 stratejik planıdır. 2019 – 2021 stratejik planı 3 ana başlık ve 24 maddeden oluşmaktadır.
Amaç 1: Hemşirelik mesleğini geliştirmek
Stratejik Hedefler
- Hemşirelikte güç oluşturmak için ulusal hemşirelik okulları, hemşirelik hizmetleri yöneticileri ve özel dal dernekleri ile işbirliği (çalıştay gibi toplantıların ve ortak basın açıklamalarının yapılması vb.) yapılacak ve sürdürülecektir.
- Hemşirelik mesleğinin gelişimine katkıda bulunmak için ulusal ve uluslararası (ICN, Sağlık Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, YÖK, Uluslararası Hemşirelik Dernekleri vb.) kurum ve kuruluşlar ile işbirliği artırılacaktır.
- Mesleki/toplumsal gereksinimler ve öncelikler dikkate alınarak 2021 yılına kadar en az üç ulusal ya da uluslararası düzeyde bilimsel toplantı (kongre, eğitim, çalıştay vb.) düzenlenecektir.
- Her yıl en az 10 kurum ve kuruluşlar tarafından düzenlenen ve katkı istenen bilimsel toplantılara destek verilecektir.
- Mesleki/toplumsal gereksinimler ve öncelikler dikkate alınarak 2021 yılına kadar en az bir ulusal ya da uluslararası düzeyde proje geliştirilecek ve yürütülecektir.
- Kurum ve kuruluşlar tarafından yürütülen ve işbirliği talep edilen projelere destek verilecek
- 2020 yılına kadar derneğin süreli basılı ya da online yayın organı oluşturulacaktır.
Amaç 2: Ulusal ve uluslararası düzeyde hemşireliği temsil etmek
Stratejik Hedefler
- Derneğin tanıtımı için 2020 yılına kadar en az iki sosyal medya hesabı oluşturulacak ve sürdürülecektir.
- Her yıl en az bir kez şubeler toplantısı yapılacaktır.
- 2020 yılına kadar derneğin merkez ve şube illerinde en az beş kurum ile dernek tanıtımı ve faaliyetleri için toplantı gerçekleştirilecektir.
- Her yıl derneğin öğrenci komisyonu tarafından en az bir tanıtım toplantısı ve en az bir bilimsel ve/veya sosyal faaliyet gerçekleştirilecektir.
- Derneğin web sayfası 2020 yılına kadar Türkçe ve İngilizce olarak iki dilde yeniden yapılandırılacaktır.
- Her yıl diğer sağlık meslek örgütleri ile toplum sağlığını, sağlık mesleklerini vb. ilgilendiren konularda işbirliği yapılacak ve bu işbirliğini sürdürülecektir.
- Derneğin şubesi bulunmayan illerde yer alan tüm vakıf, özel, üniversite, araştırma ve eğitim hastanelerinde 2020 yılına kadar Dernek Temsilcileri belirlenecektir.
- Her yıl 12 Mayıs Hemşirelik Haftası etkinliği, tüm illerde yer alan kurum ve kuruluşlarla işbirliği içinde gerçekleştirilecektir.
- Her yılın sonunda dernek faaliyetleri raporu, derneğin web sayfasından ve sosyal medya adresinden yayınlanacaktır.
Amaç 3: Politikaların oluşturulmasında söz sahibi olmak ve politikaları izlemek
Stratejik Hedefler
- Hemşirelik mesleğinin gelişimine ve sorunlarının çözümüne yönelik politika yapıcılar ve karar vericiler ile işbirliği kurulacak ve sürdürülecektir.
- Her yıl hemşirelik mesleğine, toplum sağlığını geliştirmeye ve sürdürmeye yönelik politikaların (sağlık, eğitim, sosyal ve ekonomik) geliştirilmesinde aktif rol alınacaktır.
- Hemşirelik mesleğini etkileyen diğer ilgili mevzuatlara dair görüş bildirecektir.
- 2021 yılına kadar hemşirelik mevzuatının güncellenmesine için çalışmalar yürütülecektir.
- Her yıl hemşirelerin güvenliğinin iyileştirilmesi (özlük hakları, şiddet vb.) için girişimlerde bulunacaktır.
- 2021 yılına kadar derneğin müdahil olabileceği hukuki sorunlara destek verilecektir.
- 2019 yılında derneğin web sayfasında yer alan “Sık Sorulan Sorular” bölümünde hukuki sorunların cevaplarını içeren bir alt bölüm oluşturulacaktır.
- 2020 yılına kadar hemşireliğin hasta güvenliğine olan katkısı ile ilgili kanıtların uygulamaya aktarılmasına yönelik (rehberlerin, kanıtta dayalı uygulamaların derneğin web sayfasında yayınlanması vb.) girişimlerde bulunacaktır.