ankara escort

gaziantep escortseks hikayeleri

gaziantep escortgaziantep rus escort

https://206.189.84.179/ akurat77 pg slot okay138 daun77 daun77 daun77 daun77 daun77 mulus99 mulus99 https://spvetbd.com/ meriah96 mulus99 tiger178 hokqbet88 hokqbet88 hokqbet88 hokqbet88 akurat 77 https://103.117.57.236/ http://103.172.204.175/ https://104.248.157.40/ https://103.52.115.116/ kuda77 kuda 77 https://195.35.14.131/ rajaolb388 klik388 legend78 mulus99 hokqbet situs toto daftar togel
Genel

Diyabetik Çocuklar Kampı Deneyimim

Türkiye’nin ilk sağlık kamplarından biri olan Diyabetik Çocuklar Kampı’na bu yıl gönüllü grup lideri olarak katılma şansına sahip oldum.

Peki, bu kampta neler mi var?

Ama öncelikle size kampın amacından bahsedeyim.

Kampın gerçekleştirilmesindeki en temel neden tip 1 diyabetli çocukların diyabetle yaşam konusundaki bilgi eksiklerini gidermek, hem de onlara yalnız olmadıklarını hissettirerek kendi gibi diyabetli arkadaşlar edinmelerini ve deneyimlerini paylaşmalarını sağlamak ve sosyalleşmelerine fırsat tanımaktır.

İşte size  bütün bu amaçlarla gerçekleştirilen şeker tadında bir kamptan bahsedeceğim.

Kampa 9-18 yaş arası diyabetli çocuklar başvurabilmektedir. Çocuklar kampta gruplara ayrılarak grup abi-ablası olan grup liderleriyle aktivitelere katılmaktadır. Grup abi-ablaları deneyimli diyabetli gençlerden ya da gönüllüler arasında seçiliyor.

Kamp doktorlar, hemşireler, psikolog, psikiyatrist, spor hocaları ve diyetisyenleri içeren büyük bir ekiple gerçekleştirilmektedir. Peki, biz hemşireler olarak bu kampın neresindeyiz dediğinizi duyar gibiyim.

Hemşireler gerçekten kampta aktif rol oynayan sağlık ekibi üyelerinden. Bir hafta boyunca çocuklara yapılan eğitimler hemşireler tarafından gerçekleştirilmektedir. Hemşireler bu eğitimlerde tip 1 diyabetin ne olduğundan, insülin uygulanma şekillerinden ve uygulama tekniğinden, yanlış uygulama sonucu oluşabilecek komplikasyonlardan bahsetmektedir. Aynı zamanda çocukların insülin uygulamalarını takip ve kontrol etmektedirler.

Beslenme konusunda ise diyetisyenler toplu ve ayrı ayrı gruplara karbonhidrat hesabı, sağlıklı beslenme hakkında eğitimler vermektedirler.

Bir hafta boyunca çocuklar eğitimlerin yanı sıra basketbol, voleybol, futbol ve yüzme spor aktiviteleri yapmaktadır. Çocuklar arasında voleybol, futbol ve tenis turnuvaları yapılmaktadır.

Kısacası çocuklar için hem eğitici hem de eğlendirici olan bu kampta, diyabetle birlikte yaşamayı öğrenmektedirler. 

ScreenHunter_2

ScreenHunter_3

ScreenHunter_4

Yazar Hakkında

Şule Çalışır

Marmara Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü

Yazı ile ilgili düşünceni belirt